Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele interimar, Crin Antonescu, şi-a reînoit promisiunea de a pleca din politică dacă Traian Băsescu va rămâne preşedinte în urma referendumului din 29 iulie, la emisiunea "Vorbe grele" cu Victor Ciutacu, de la Antena 3.

"Evident că am avut în minte şi încă am că vorbim despre un verdict corect, nu prin deducţie. E posibil, ca aşa cum doresc foarte tare chiar şi alţii în afara ţării, Băsescu să rămână preşedinte cu 10.000 de voturi pentru şi cu milioane împotrivă. Dacă domnul Traian Băsescu, forţând o formulă a legii, un tip de numărătoare, în orice condiţii, dacă Traian Băsescu se întoarce, nu discut, nu negociez, plec. Dacă Traian Băsescu, în ciuda votului popular, se întoarce, nu mai are rost să rămân în jocul politic. O să vorbesc public, dacă o să mă întrebe cineva, dar nu în calitate de politician. Eu îmi ţin promisiunile, dar după 29 iulie Băsescu nu va fi preşedinte", a spus Antonescu.

Preşedintele interimar s-a referit şi la îndemnul lansat în această seară de Traian Băsescu - apăsatul butonului 3. Băsescu l-a îndemnat pe Antonescu să folosească telefonul prezidenţial apăsând butonul numărul 3 pentru a afla cine este responsabil de imaginea negativă a României în străinătate.

"Nu sunt curios să apăs butonul 3, decât dacă răspunde Dumnezeu. Sincer să fiu, nu gust astfel de glume, mi se pare jenant să spui în gura mare, preşedinte suspendat cum eşti, că dacă vrei să afli lucruri esenţiale pentru România trebuie să apeşi un buton unde nu răspunde nici el, preşedintele, nici Patriarhul Românie", a spus Antonescu.

Integral in Jurnalul National.

Integral pe Jurnalul Național