Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Curtea Constituţională amână, pentru 31 iulie, neîntrunindu-se majoritatea necesară pentru luarea unei decizii în legătură cu sesizarea de neconstituţionalitate a Ordonanţei prin care ICR trece de la Preşedinţie la Senat.

Plenul Curţii Constituţionale (CC) a luat în dezbatere, marţi, excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor OUG 27/2012 privind unele măsuri în domeniul cultural, excepţie ridicată direct de Avocatul Poporului.

„Constatând că, în completul care participă la dezbaterile în fond şi la deliberări, nu se poate lua o decizie cu privire la excepţia de neconstituţionalitate ridicată, neîntrunindu-se majoritatea cerută de dispoziţiile art.51 alin.(1) din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, Curtea a hotărât repunerea cauzei pe rol pe data de 31 iulie 2012, cu citarea Avocatului Poporului şi a reprezentantului Ministerului Public", se arată într-un comunicat de presă al CC.

Curtea Constituţională trebuia să ia în discuţie în 5 iulie legalitatea OUG 27/2012 prin care Institutul Cultural Român a trecut din subordinea Preşedinţiei în cea a Senatului. Dezbaterea a fost amânată atunci pentru 10 iulie.
Integral pe Adevărul