Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Toţi cei de la Institutul Naţional pentru Statistică (INS) ar trebui arestaţi, este de părere jurnalistul Cristian Tudor Popescu, adăugând că este inadmisibil că datele de la recensământulul României nu sunt publice la nici nouă luni după efectuarea lui.

"Oamenii aceia ar trebui arestaţi. Sunt nouă luni de zile de la referendumul din octombrie 2011 în care aceşti domni nu au putut produce nici măcar nişte date parţiale. Este inaccesibil acest lucru. Este un atac la statul român ... cu atât mai mult cu cât eu nu am fost căutat deloc acasă pentru a da date la recensământ", a declarat el, la Realitatea TV.

Afirmaţiile au fost făcute în contextul în care Curtea Constituţională a decis marţi că legea prin care s-au făcut modificări la articolul 10 din Legea referendumului este constituţională în măsura în care asigură participarea a cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente.

Săptămâna trecută, premierul Victor Ponta a spus că vrea să analizeze ultimele date ale recensământului, arătând că "la alegeri încă sunt folosite liste electorale ca în 2002, cu trei milioane de locuitori în plus".

Rezultatele finale ale recensământului din 2011 nu pot fi anunţate oficial înainte de semestrul al doilea al lui 2013, cum se spune în regulamentul din 2010 al Comisiei Europene, regulament valabil pentru toate statele din Uniunea Europeană, nu doar pentru România.

Chiar dacă cineva ar dori să încalce regulamentul CE, nu este timp fizic pentru finalizarea datelor, întrucât trebuie procesate aproximativ 80 de milioane de formulare.Integral pe Adevărul