Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ministrul luxemburghez de externe, socialistul Jean Asselborn, a declarat într-un interviu pentru Spiegel Online că în România au loc „încălcări grave ale principiilor de drept european care sunt inacceptabile", potrivit Rfi.ro.Într-un interviu acordat Spiegel Online, Asselborn spune că „este inacceptabil ca hotărâri ale Curţii Constituţionale să fie anulate prin ordonanţă de urgenţă". „Acestea reprezintă încălcări grave ale principiilor de drept european care sunt inacceptabile". Românii au avut de suferit în perioada comunistă din cauza lipsei statului de drept şi „ţara nu are voie să cadă înapoi în acele vremuri", crede el

Parlamentul de la Bucureşti îşi arogă drepturi de a da verdicte, dar asta este atribuţia judecătorilor, a mai spus Asselborn. „În calitate de socialdemocrat sunt îngrozit de acţiunile unor politicieni care vor să activeze în clubul socialiştilor europeni, dar care se comportă ca nişte pucişti".

Joi, premierul Victor Ponta a fost chemat la Bruxelles unde va trebui să clarifice situaţia de la Bucureşti cu preşedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso. În capitala Europei creşte presiunea asupra preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz (socialist), de a nu-l menaja pe Ponta. La ultima conferinţă de presă cu ocazia Consiliului European, Schulz l-a prezentat drept prieten pe Ponta.

Asselborn a purtat deja o discuţie telefonică pe această temă cu Schulz şi a declarat apoi că este „convins că la Bruxelles vor fi transmise mesaje fără echivoc". În cazul premierului maghiar Viktor Orban, conservatorii au acţionat „cu ezitare şi chiar binevoitor". Această atitudine „nu şi-o pot permite socialdemocraţii în cazul României", a spus Asselborn pentru Spiegel.

Ieri, liderul socialdemocraţilor din Bundestag, Frank-Walter Steinmeier, şoca tabăra socialiştilor spunând că în România „sunt încălcate normele democratice şi standardele parlamentare". Steinmeier consideră că "este inacceptabil să restrângi în doar câteva zile atribuţiile Curţii Constituţionale, să adaptezi procedurile parlamentare (scopului tău, n.r.) şi să ocupi funcţii importante peste noapte."

"Solicit tuturor partidelor să respecte instituţiile democratice, să respecte legea şi separarea puterilor în stat. Abaterile politice şi legale, precum cele de care este acuzat preşedintele Băsescu, nu trebuie plătite înapoi în acelaşi fel", mai scrie Steinmeier citat de HotNews.ro. "Prin urmare, salut faptul că Uniunea Europeana va examina cu atenţie evenimentele. Ar fi de dorit să cerceteze nu doar ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile, dar şi criza constituţională din ultimii ani".

Integral pe România LiberăComentarii

nelu usl-iști tot cu caca la fund sunteți de la galbenul liberalilor .

10 iulie 2012 17:40

betivul da,nelutule1 - dar,a inceput in forta cu un plagiat,de rid si papuasii, si daca a mintit o data,a doua vine mai usor, asa ca turuie pe banda rulanta....iar,in istorie,romanul a fost mai preocupat sa-si "aranjeze" conducatorii decit sa faca ceva ptr tara...ii numeri pe degete pe adevaratii patrioti...si,apropo,ptr cultura ta generala,primul document redactat in romana,e o scrisoare de tradare....

10 iulie 2012 17:34

Ratza pentru "deutsche Frau": dummes Kind, du bist so hohl, schreib keinen Scheiß mehr da rein

10 iulie 2012 16:43

Ratza Nelule, iti doresc din toata inima o "epoca Ponta" cat mai lunga. Sa va curete el tara de toti care nu-s pe placul lui si al vostru, ca sa nu mai puteti da in veci vina pe altii pentru problemele voastre. Sa impliniti tot ce-au visat strabunii, sa duceti mai departe visul lor, spre frumusetea acestei ţari şi-a lumii, spre fericirea acestui drag popor ....

10 iulie 2012 16:40

Un alegator TRM nu mai afirma ca parlamentul reprezinta poporul. La ultimele alegeri parlamentare rezultatul lor a aratat o anumita structura politica a parlamentului. Dupa racolarea (destul de dubioasa si posibil cu santaj de dosare -vezi numirea lui Rus la MI) structura politica a parlamentului arata cu totul altfel decat ce au votat alegatorii.In modesta mea opinie parlamentul contine trei mari grupe: una reprezentata de elefantii politici mosteniti de la comunisti (Iliescu, Hrebenciuc, etc.) cea de a doua este alcatuita de cei pregatiti de ei sa le preia roulul in parlament (Nastase, Ponta, etc.) si cea de a treia este reprezentata de finantatorii lor reprezentati in parlament in mod direct sau (Voiculescu de ex. ) sau indirect (Vantu prin Geoana). Structura parlamentului nu mai reprezinta de multa vreme optiunile electorale ale poporului.

10 iulie 2012 16:31

nelu 1 toti cei ale caror afaceri se clatina in romania , il critica pe ponta si ai lui. ponta a promis ca va face lumina si va face publice toate afacerile dubioase. cine este acest luxemburg, ale cui jocuri le face? la ora actuala, prin caderea lui basescu si a camarilei lui se clatina afacerile americanilor in romania- furnizarea de avioane, iesite din uz pentru ei, bune pentru noi, pe bani grasi, afacerea cu schimbarea armamentului din dotare ca nu este bun si trebuie sa luam de la ei, s.a., angelica de la nemti are si ea afacerile ei dubioase in romania s i asa mai departe. dar toate stirile ca occidentul si americanii se tem de situatia din romania sunt facaturi ale parlamentarilor pdl din parlamentul european, care trebuiesc judecati si condamnati in corpore pentru tradare de tara, tradarea intereselor statului roman, ei fiind finantati acolo din contributia statului roman si sa reprezinte interesele statului roman si nu ale unui partid. ce cauta ambasadorul american la cotroceni sa se intilneasca cu ponta si crinut. ar fi trebuit sa fie refuzat, deoarece america nu coordoneaza ACTIVITATEA DIN ROMANIA. URMARE CERERI SALE SI IMPUNERII DE COMPORTAMENT,TREBUIE DECLARATA PERSOANA NON GRATA.

10 iulie 2012 15:31

guri Daca scrie R.L nu luati in seama ,sunt niste mincinosi. Astea nu mai merita luati in seama ,mincinosi ordinari.

10 iulie 2012 15:31

balan Nu era mai usor sa dea ponta o ordonanta de urgenta prin care sa-l numeasca pe antonescu presedinte al Romaniei ? Acum se incurca lucrurile , trebuie publicate in Monitor numai legile care convin usl , trebuie pacalit poporul , va fi mult mai greu sa fie doborata democratia !

10 iulie 2012 15:30

eine Deutsche Frau Nu-i minciuna,cauta pe net:"Victor Ponta este asasinul procurorului Cristian Panait"

10 iulie 2012 15:22

TRM E platit de Base clar. Dottore nu e de acord cu aceste declaratii. Dottore reprezinta parlamentul care reprezinta Popoul Rroman.

10 iulie 2012 15:17

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.