Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Elveţianul a revenit pe primul loc ATP după doi ani odată cu cel de-al şaptelea trofeu la Wimbledon.

„E plăcut", au fost primele cuvinte ale lui Federer. „E ca şi cum trofeul nu m-ar fi părăsit niciodată". Într-adevăr, senzaţie de deja-vu cu elveţianul ridicând a şaptea oară trofeul la Wimbledon. Nimeni n-a făcut-o de mai multe ori în istorie.

Şterge recordurile lui Sampras

Dar marea realizare a elveţianului e alta. Din 2009, anul lacrimilor de neputinţă în faţa lui Nadal, Roger nu s-a mai apropiat - şi mulţi credeau că nici n-o va mai face vreodată - de primul loc. Victoria cu Murray l-a readus după doi ani pe „King Federer" pe tronul tenisului mondial şi l-a aruncat direct în Cartea Recordurilor, acolo unde i-a mai şters o performanţă lui Pete Sampras: 286 de săptămâni lider ATP. „E incredibil ce am realizat, Pete e eroul meu", a spus „Fedex" după victoria cu Murray. „Nu vrea să se oprească aici. Ştie că va continua să joace bine şi ar putea ajunge foarte uşor la 8-9 titluri la Wimbledon pe iarbă. E mult mai bun decât orice alt jucător", a declarat Sampras.

Urmează olimpiada, tot la Wimbledon

Într-adevăr, pentru „King Roger" lucrurile nu se opresc aici. Urmează chiar la finalul acestei luni Jocurile Olimpice, singurul mare trofeu individual care lipseşte din palmaresul său (are titlul doar la dublu). Iar ocazie mai bună nici nu se poate, pentru că turneul de tenis de la Olimpiada londoneză se va disputa chiar pe iarba de la Wimbledon. Urmează apoi obiectivul de a termina al şaselea an pe primul loc (a mai fost între 2003-2007 şi 2009), ceea ce ar însemna egalarea unui alt record al idolului său Pete Sampras. Iar acestea numai în 2012. Pentru că la 31 de ani, Federer mai are câţiva ani buni de jucat. Şi în care poate ridica la înălţimi inabordabile ştacheta recordurilor. „Poate ajunge fără probleme la 20 de turnee de Grand Slam câştigate", a spus acelaşi Sampras. În plus, poate ultimul vis nerealizat al lui Roger: Cupa Davis cu Elveţia.
Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.