Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un număr de 53.773 de contestaţii au fost depuse de candidaţii care nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie de anul acesta, a declarat anunţat, luni, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, potrivit Mediafax.

Cele mai multe dintre ele, respectiv 19.325, vizează notele la proba scrisă de limba română.

Alte peste 17.600 de contestaţii sunt pentru notele la proba de matematică, iar 13.890 de contestaţii, pentru proba la alegere, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei.

În Capitală, au fost depuse 7.408 contestaţii, cele mai multe vizând, de asemenea, notele la română şi matematică. "Pentru notele la română şi matematică, avem câte 2.500 de contestaţii", a precizat preşedintele Comisiei municipale de bacalaureat, Nicolae Nuţu.

La bacalaureatul din sesiunea iunie-iulie, în Bucureşti au fost 22.402 candidaţi, dintre care au promovat examenul doar 8.268.

La nivel naţional, pomovabilitatea la sesiunea din iunie-iulie a examenului de bacalaureat este de 43,04% înainte de soluţionarea contestaţiilor, cu 1,43% mai mică faţă de 2011.

În sesiunea iunie-iulie au participat peste 200.000 de candidaţi.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor, vor afişate pe 13 iulie.