Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cheltuielile cu încălzirea, utilităţile, combustibilii şi serviciile aferente locuinţei au ajuns în trimestrul I la o pondere de aproape 20% din bugetele familiilor.

În ultimii ani, ponderea cheltuielilor cu sănătatea, educaţia, cultura şi chiar hrana zilnică a rămas constantă în bugetele familiilor, dar ponderea întreţinerii locuinţei a crescut continuu.

În primul trimestru din fiecare an (când facturile la întreţinere ating cotele maxime), ponderea cheltuielilor cu întreţinerea a fost de peste 18,5%, însă în anul 2012 a ajuns la 19,7%, în condiţiile în care veniturile au fost în scădere, arată datele centralizate la Institutul Naţional de Statistică (INS). În termeni nominali, putem spune că românii au dat, în medie, mai mult de 440 de lei lunar numai pe întreţinerea locuinţei, având în vedere că totalul cheltuielilor lunare a fost de 2.245 de lei per gospodărie.

Criza a muşcat din veniturile familiilor

Faptul că în primul trimestru din acest an ne-am întors în recesiune s-a repercutat rapid şi direct asupra bugetelor de familie. Veniturile lunare ale gospodăriilor au fost în primul trimestru de 2.480 de lei/familie, faţă de 2.542 de lei/familie în ultimul trimestru din 2011, mai arată datele INS.
Integral pe AdevărulComentarii

kovergavrila_B Banii pentru cheltuielile casei nu au loc în buzunar! Ne trebuie o roabă de bani ca să plătim taxele calculate în euro. Încă nu s-a găsit un prim ministru care să înveţe să calculeze în leii noştrii de toate zilele, dar am satisfacţia că şi maşinile mănâncă euro. Ca simplu cetăţean (de bicicletă) nu mă las de bicicletă chiar dacă preţul unei bicilete se apropie de greutatea în aur.

9 iulie 2012 21:52

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.