Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Tenismanul elveţian Roger Federer a câştigat, duminică, pentru a şaptea oară turneul de la Wimbledon, învingându-l în finală pe britanicul Andy Murray, scor 4-6, 7-5, 6-3, 6-4, informează AFP. Acest succes îl readuce pe Federer pe primul loc în clasamentul ATP.

Federer a egalat recordul de număr de trofee obţinute la Wimbledon şi pe cel de săptămâni petrecute pe primul loc în clasamentul mondial (286), deţinute de americanul Pete Sampras.

Elveţianul are acum în palmares 17 trofee de Grand Slam, un alt record, el depăşindu-l în această privinţă pe Sampras (14) încă de acum trei ani.

Este primul trofeu important al lui Federer după cel câştigat în 2010, la Australian Open. În 2010, în iunie, elveţianul i-a cedat locul 1 mondial spaniolului Rafael Nadal, el însuşi devansat anul trecut de sârbul Novak Djokovici.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.