Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, a declarat astăzi, în urma anunţării rezultatelor de la prima sesiune a Bacalaureatului din acest an, că acestea vor fi analizate la nivelul Ministerului Educaţiei.

„În mod cert vom face o analiză la nivelul ministerului şi vom cere inspectoratelor şcolare judeţene răspunsuri din care să rezulte nu numai de ce s-a ajuns aici, ci şi măsurile pe care le propun pentru ca astfel de situaţii să nu mai apară”, a spus Andronescu la RomâniaTV.

Ministrul Educaţiei a mai arătat că trebuie făcută o corelaţie şi între rezultatele elevilor de la evaluările din timpul liceului şi cele de la examen. „Poate este o problemă în modul în care au fost realizate subiectele sau poate notele din timpul liceului nu sunt reprezentative”, a spus Andronescu.

Ministrul Educaţiei a mai apreciat că subiectele de la matematică nu au fost adaptate la profil. „Subiectele de la profilul tehnologic au fost mai grele decât cele de la matematică-informatică”, a declarat Andronescu.

Potrivit ministrului, nu trebuie judecaţi vinovaţii astăzi, ci să fie gândite măsuri.

Ministrul Educaţiei a mai afirmat că rezultatele la examenul de Bacalaureat trebuie discutate cu echilibru. "Am primit doar rezultatele din 12 judeţe. Acum le analizăm. Aşteptăm toate rezultatele oficiale. Trebuie să dicutăm cu echilibru rezultatele din acest an", a spus Andronescu, citată de Mediafax.
Integral pe Adevărul