Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un sondaj de opinie realizat de IMAS, la comanda Europa FM, relevă că 64,3% dintre români ar vota la referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, în timp ce 27,4% se opun. Nu mai puţin de 79,8 % dintre românii cu drept de vot vor să se prezinte la referendum.

 Au fost efectuate 1000 interviuri telefonice realizate prin metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviews). Respondenţii, anunţă EVENIMENTUL ZILEI, au fost selectaţi în mod aleator dintr-o listă exhaustivă de numere de telefon generate aleator de calculator (atât utilizatori de telefonie mobilă, cât şi utilizatori de telefonie fixă).

Cei intervievaţi, anunţă JURNALUL NAŢIONAL, un eşantion reprezentativ la nivel naţional, au fost invitaţi să răspundă la următorul chestionar: După cum ştiţi, se organizează un referendum referitor la demiterea preşedintelui României, Traian Băsescu. Dumneavoastră intenţionaţi să votaţi la acest referendum? 15,2 % dintre respondenţi spun că nu vor merge la vot iar 5% nu ştiu sau încă nu s-au decis. COTIDIANUL afirmă că 8,3% dintre cei intervievaţi nu ştiu încă ce vor vota sau au refuzat să răspundă. Marja de eroare la acest sondaj este de +/-3%.

„Oamenii au fost foarte informaţi şi nu au avut nicio problemă în a ne răspunde la o întrebare destul de complicată, referendum, demitere, sunt termeni destul de complicaţi. Nu au avut nicio problemă, ştiau de referendum, ştiau de demitere şi aveau deja o opinie formată. Asta nu înseamnă că vor veni la vot 80% din 17 milioane, că vor veni 14 milioane de persoane. Noi credem în momentul de faţă că vor veni la vot în jur de 8,5 milioane de persoane“, a afirmat sociologul Alin Teodorescu, citat de ZIUA VECHE.

În opinia sociologului, citat şi de ANTENA3, raportul de 2 la 1 între susţinătorii demiterii şi susţinătorii păstrării în funcţie este normal după alegerile locale din 10 iunie. „Cifrele acestea se pot modifica în timpul campaniei, dar după părerea noastră preşedintele Băsescu este demis“ a mai afirmat Teodorescu.

Pe de altă parte preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, duminică, pentru ROMÂNIA LIBERĂ, că din puntul său de vedere, procentul celor care vor vota pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu se va apropia de 70%.