Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cum se face că astăzi „coaja de portocală“ poate fi zărită şi la fetiţe de 10-12 ani? Ce factori stau la originea fenomenului care a pus în mişcare o întreagă industrie specializată şi, mai ales, cum poate fi smuls răul din rădăcină? Am căutat răspunsurile la aceste întrebări.

Acţionând pe principiul cauză - efect, tratarea celulitei ar trebui să înceapă în primul rând cu înlăturarea factorilor favorizanţi. „Celulita reprezintă un avertisment: este timpul să ne schimbăm modul de viaţă, de alimentaţie şi să facem exerciţii", spune medicul primar dermatovenerolog Oana Clătici de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

De-abia după ce am făcut ajustări în aceste privinţe, putem apela la tehnologiile care vor trata problema din afară, localizat. Chiar şi aşa, nu se poate spune că medicii au descoperit tratamentul-minune pentru această problemă estetică. De altfel, nu există o formulă universală, pentru că în apariţia celulitei sunt implicaţi o multitudine de factori.

Ce soluţii ne oferă industria cosmetică

Produsele şi procedurile estetice destinate tratamentului celulitei aduc industriei cosmetice câştiguri de miliarde de dolari anual. Avem astăzi la dispoziţie sute de creme şi de suplimente alimentare, aparate de masaj şi proceduri complexe de tipul radiofrecvenţei şi cocteilurilor de vitamine care se injectează subcutanat.
Integral pe AdevărulComentarii

moi alimente care produc mediu acid in corp sunt, bauturi carbo gazoase, carne, branzeturi, cafea, alcool.

6 iulie 2012 13:05

moi nutritionistii stiu raspunsul la celulita. E simplu, consumand alimente care produc mediu acid in corp, corpul neutralizeaza acesti acizi invelindu-i in celule mici de grasime care sunt neutrale ca PH si le depoziteaza in tratul inferior al plielii pt o prelucrare ulterioara. NUmai ca tot consumand acid acea prelucrare ulterioare nu ami vine niciodata. Raspunsul e consumul de alimente care produc mediu basic in corp, gen legume, banane sau tablete cu saruri minerale.

6 iulie 2012 13:02

celular Tot n-am inteles cum se face ca au celulita si copiii.

6 iulie 2012 8:59

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.