Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Deutsche Welle publică un comentariu în care compară acțiunile USL cu nazismul. ”În Germania naziştii au desfiinţat democraţia Republicii de la Weimar prin aşa-numita lege a împuternicirii. Era o lege prin care Parlamentul împuternicea guvernul cancelarului Hitler, conferindu-i, sub bici nazist, prerogative discreţionare şi plenipotenţiare. În România, după ani de sistematică spălare cerebrală şi tocare televizată a forţei mentale de rezistenţă a cetăţeanului s-a trecut la mijloace mai contondente”, explică jurnalistul pe site-ul www.dw.de.

El vorbește despre ”uciderea democraţiei şi a statului de drept” și despre ”cucerirea omnipotenţei prin luarea cu asalt a uneia sau două dintre cele patru puteri şi trecerea ulterioară la nivelarea instituţională astfel încât să dispară în întuneric şi în ceaţă separaţia dintre ele. Astfel încât să rămână, la urma urmelor, doar una”.

”Acesta e drumul pe care, judecând după suita de acţiuni şi decizii inedite în Europa de dincoace de Belarus, adoptate până acum, s-a hotărât să-l parcurgă cu viteza fulgerului cuplul Ponta-Antonescu”, precizează sursa citată.

Integral în Evenimentul Zilei

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

argus Dragi colegi,n-ar fi rqau sa folositi argumenta si nu injurii! Ce ziceti,n-ar fi maI interesant sa discutam intre noi civilazat,fara jigniri,fara crize de isterie?

29 octombrie 2012 10:22

Dan In ultimii ani justitia in România a functionat independent si fara amestecuri din partea politicienilor. Dovad: condamnarea lui Nastase, care acum câtiva ani nu ar fi fost posibila. Daca este demis Basescu, justitia va fi din nou impiedicata sa-si faca datoria.

11 iulie 2012 8:07

Ale N-am votat cu Base dar acum ma obliga Plagiatoru sa o fac.

11 iulie 2012 5:21

Carnat Oltenescu Stupid people, e inca valabil, si va fi valabil pentru totdeauna la acest popor. Nu v-a ajuns cat v-au expoliat gunoaiele din P S D . Va doresc sa ajungeti sa munciti niciunde, pentru ca va place si sa mancati nimic , pentru ca meritati!

10 iulie 2012 21:25

GabiM Nu credeam ca voi ajunge sa o spun inca o data dar voi merge sa-l votez pe Basescu. USL-ul ar trebui sa-si ia o "palma" de la noi prin acest vot si sa inteleaga ca nu cu forta se poate guverna poporul asta, sau deja v-au intimidat????

7 iulie 2012 14:35

Robert-TM usl-istii ne-au scapat de pdl-isti.La alegeri ,populatia asta inteligenta ar trebui sa le dea un sut in cur si astora si sa voteze cu oameni care ,chiar vor sa mai salveze ceva din Romania.

6 iulie 2012 13:08

Ciklopul Nu ma mira calitatea unmana a celor de la U.S.L.. Nu stiu decat sa injure, sa jigneasa si sa manipuleze folosind franturi de adevar. Sunt demni urmasi ai comunistilor din perioada cea mai neagra a comunismului din Romanica si de aiurea.

5 iulie 2012 14:43

Ciklopul Alaturi de justitie, mai este o miza la fel de importanta: datorita amplasarii scutului antiracheta la Deveselu, U.S.L. incearca sa faca un serviciu Uniunii Sovietice (Rusia), prin indepartarea Romaniei de U.E. si N.A.T.O. Aceasta indepartare de structurile N.A,.T.O. si U.E. va determina o catastrofa economica

5 iulie 2012 14:39

ciuruitu Ciuruitii pe basisiti!!!! V-a venit vremea jigodii portocalii!!!De 8 ani ne tocati marunt si ne-ati distrus... Pana aici v-a fost!! Dupa suspendare urmeaza puscaria pentru chioru, udrea, anastase si gasca de hoti...

5 iulie 2012 13:27

boculet da'.. pe unde era publicatia asta dw cand acelasi lucru il facea Basescu?? de ce nu comenteaza ca un judecator basist al Curtii constitutionale, nici nu avea calitate de judecator?? institutiile de stat constituite de Basescu pe structura ilegala, nu se vad?? Cum este posibil sa ne creada pe toti romanii niste cretini ? Cand a fost scos Geoana, de ce nu a comentat nimeni ? cand in Romania, prin diaspora, la alegerile prezidentiale s-au furat voturi, de ce nu a comentat nimeni? vedeti numai ce vreti voi ? in fond si Basescu a facut acelasi lucru cand a ajuns presedinte si premier si minsitru si de toate ! aceea era democratie cand un guvern intreg si toate institutiile statului vorbeau numai prin gura lui Basescu ? halal publicatie !!! parac ar fi din Romania basista !!

5 iulie 2012 13:05

cristi ovidiule se pare ca ai dat bac ul acum. De unde sa sti tu ce aia istorie. Va bucurati de un pachet de la asti si gata sunt cei mai buni. Un guvern de copy -paste ca generatia de azi. Rusine. Daca ai cap nu trebuie sa l ti sa nu ti ploua in gat.

5 iulie 2012 12:52

star da ce comparatie...cred ca fiecare isi deschide gura si vb in necunostinta de cauza.Hitler a fost unic, nu se mai naste altu'

5 iulie 2012 9:09

Omul vesel Bre, o fi mare caldura in Germania, de aia ne acuza pe noi de nazism. Ia sa scormonim nitel, poate-ajuta. Domnu` neamt, Adolf n-a ajuns la putere din senin. Mi se pare mie ca cineva a numit Republica de la Weimar "paradisul nebunilor". De ce au trecut aia la NSDAP, de corecti si destepti ce le erau politicienii sistemului demo-liberal ? Apoi ei ne-au invatat pe noi Sieg Heil, ori noi pe ei ?! Nu-i periculos sa te joci de-a nazistii, precum Petrica, cioban prost, iar cand a venit lupul... l-a papat, cu tot cu turma ? Neamtu e stiut ca om ponderat. Ce dracu` fac astia ?!

4 iulie 2012 22:41

ness @ovidiu Injuratura este folosita atunci cand argumentarea se face umoral si nu rational. Nu face cinste celui care o foloseste. Intrebare: o institutie a statului poate fi independenta daca este subordonata Parlamentului / A doua: cine garanteaza ca parlamentul nu este o adunatura de iresposabili. La urma urmei, atat Parlamentul cat si Presedintele au fost alesi prin vot al poporului. Mai gandeste, nu prelua doar idei de pe Antena 3

4 iulie 2012 15:59

ovidiu Amice autor necunoscut,se pare ca nu ati invatat nimic din lectiile istoriei.Scoaterea de sub influenta unui individ iresponsabil a institutiilor statului si repunerea lor pe un drum normal si independent,nu inseamna"uciderea democratiei si a statului de drept ci,exact INVERS.Cu alte cuvinte,esti un bou!

4 iulie 2012 11:34

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată dacă utilizezi același browser.