Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Copiii sub 5 ani, persoanele singure în birou și cele care au probleme de respirație sau desfășoară activități fizice nu sunt obligați să poarte masca de protecție, potrivit Ordinului care a fost publicat în Monitorul Oficial, după aproape două zile de când ministul Tătaru a anunțat anumite excepții.


În forma finală, anumite excepții au fost modificate. Astfel, masca nu mai este obligatorie acum, dacă:

* angajatul este singur în birou persoana suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare

* persoana desfăşoară activităţi fizice intense şi/sau în condiţii de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută)

* prezentatorii TV şi invitaţii acerstora, cu condiţia păstrării unei distanţe de 3 metri între ei

* Vorbitorii în public, în spaţii interioare, cu condiţia respectării distanţei de 3 metri faţă de public şi a prezenşei a cel mult 16 persoane

* Copiii cu vârsta sub 5 ani Inițial, în forma anunțată de ministrul Tătaru, aceste excepții îi viza și pe elevii, în timpul cursurilor de pregătire.

Reprezentanții din Ministerul Educației ar fi atras atenția că este nevoie să fie exceptată purtarea măștii și în examenele de bacalaureat și evaluare națională.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.