Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Autorităţile susţin că la înmormântarea IPS Pimen, care a pierdut lupta cu COVID-19, s-a încălcat prevederile legale care reglementează modul în care se organizează aceste ceremonii pe perioada de pandemie. Asta după ce la ceremonia religioasă de înmormântare a ÎPS Pimen au participat peste 1.000 de persoane, deşi reglementările în vigoare prevad un număr de persoane.

„Informaţiile pe care le avem sunt că NU a fost dată vreo «derogare» de la măsurile de prevenire sanitară în cazul înmormântării IPS Pimen, întrucât măsurile pe care le-au comunicat organizatorii că le au în vedere nu contraveneau prevederilor HG şi ale Ordinului 1070/2020”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Conform reglementărilor la o astfel de ceremonie pot participa numai 8 persoane. Concret, în Anexa 3 din „hotărârea privind declararea stării de alertă si măsurile care se aplica pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19., la punctul 6, se arată că „se interzice participarea la evenimente private in spatii inchise, cu exceptia celor care se desfasoara cu participarea a cel mult 8 persoane si cu respectarea regulilor de distantare socială”.

Reamintim că aproximativ 1.000 credincioşi au participat vineri, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, la slujba înmormântării ÎPS Pimen, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, oficiată de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei Teofan, ÎPS Teodosie şi PS Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Sucevei şi Rădăuţilor, împreună cu un sobor de preoţi.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.