Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comunitatea internațională reacționează puternic față de intenția exprimată a Israelului de a ocupa Ierusalimul și Cisiordania. Teritoriile palestiniene sunt iar sămânță de scandal, doar că de data aceasta în regiune miroase tot mai tare a praf de pușcă. Consiliul de Securitate al ONU s-a reunit în regim de urgență și a oferit cea mai dură reacție dată vreodată: Israelul trebuie să înceteze cu anexarea Cisiordaniei! Și marile puteri din Europa avertizează Tel Avivul, iar Statele Unite ale Americii par să fi dat înapoi în a-l mai sprijini pe Benjamin Netanyahu.

Emisarul ONU pentru conflictul din Orientul Mijlociu, Nickolay Mladenov, a avut cea mai puternică reacție cu privire la planurile ofensive gândite de Guvernul Netanyahu. Niciodată în istorie United Nations n-au mai tăvălit atât de tare Israelul, remarcă presa internațională, semn că tabla de șah din Orientul Mijlociu cunoaște o repoziționare a pieselor celor mai importanți jucători.

„Anexarea zonelor din Cisiordania ocupată reprezintă o încălcare foarte gravă a dreptului internaţional şi ar constitui o lovitură devastatoare pentru soluţia cu două state”, a avertizat emisarul ONU. O astfel de mutare din partea nesăbuitului Benjamin Netanyahu „ar închide uşa unei reluări a negocierilor şi ar ameninţa eforturile destinate să avanseze pacea în regiune şi eforturile noastre mai largi pentru menţinerea păcii şi securităţii internaţionale”, a spus Mladenov.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.