Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Libera circulație, turismul și evenimentele care implică grupuri mari de oameni vor fi permise abia atunci când România va înregistra sub 100 de cazuri de infectări Covid-19 pe zi, susține șefa Comisiei de Epidemiologie din Ministerul Sănătății, prof.dr. Doina Azoicăi. Despre un al doilea val, aceasta afirmă că în nici un caz nu va fi mai devastator decât primul, având în vedere scăderea agresivității virusului.

Deși recunosc că tulpina Covid-19 care a circulat în România a fost mult mai blândă, epidemiologii din țara noastră au decis de la început să adopte atitudini extrem de prudente în fața noului coronavirus. Prudența excesivă este valabilă și în prezent, specialiștii așteptând, de fapt, apariția unui medicament sau a unui vaccin pentru a declara, oficial, sfârșitul epidemiei.

Potrivit declarațiilor recente ale prof.dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș”, dacă în două săptămâni de la declararea stării de alertă se vor înregistra 400-500 de cazuri Covid pe zi, măsurile de (așa-numită) relaxare vor fi revizuite, urmând ca românii să fie din nou arestați la domiciliu. În fapt, de la începutul declarării (neoficiale) a pandemiei în România, în nicio zi nu s-au înregistrat peste 350 de cazuri.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.