Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un proiect de lege, aflat în Parlament, interzice activitatea firmelor care vând carburanți și nu au depozite proprii. Legea ar afecta în mod special agricultura, mulți fermieri achiziționând motorină pentru lucrări de la angrosiști. Consiliul Concurenței nu susține proiectul, afirmând că va duce la creșterea prețurilor pentru clienții finali.

Un proiect de lege depus în Parlament riscă să aibă consecințe dezastruoase atât în economie, cât și asupra consumatorilor.

Potrivit documentului, Codul Fiscal ar urma să fie modificat astfel încât să scoată de pe piață intermediarii de pe piața produselor energetice, fiind vizați în special carburanții.

Dacă măsura va fi aprobată, peste 900 de companii își vor înceta activitatea.

Acestea alimentează în special companii din agricultură, dar și transporturi și construcții, plus o serie de benzinării independente. Concomitent, mai multe autorități locale și centrale cumpără carburanți de la angrosiști.

Ce prevede proiectul

În expunerea de motive a proiectului se precizează că au fost descoperite cazuri în care marfa trecea prin șase intermediari, iar unul dintre aceștia creștea subit prețul. Ulterior, firma care creștea prețul intra în faliment sau își schimba administratorii și acționarii.

De asemenea, în nota de fundamentare se menționează că o serie de cetățeni italieni au făcut tranzacții de produse energetice, iar apoi și-au „fabricat” documente prin tranzacții de tip carusel.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.