Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Andrei Tinu şi-a ales îndrumător de doctorat un colaborator al fostei Securităţi. Şcoala Doctorală de Teologie de la Constanţa, acolo unde este înregistrată lucrarea, este condusă de Arhiepiscopul Teodosie.

Guvernul României încearcă, prin intermediul instanţelor, să-l înlocuiască pe Andrei Tinu din funcţia de şef al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie (Ministerul Justiţiei), funcţie în care a fost numit de PSD. Demis de către Guvernul PNL, Tinu a contestat în instanţă decizia şi iniţial a obţinut câştig de cauză. În martie 2020, Guvernul Orban îl demite din nou în baza unui raport al Corpului de Control din care reiese că Andrei Tinu (35 de ani) ar putea fi implicat într-o reţea de crimă organizată care se ocupa cu traficarea cetăţeniei române către cetăţeni ruşi sau arabi.

De data aceasta, Curtea de Apel Bucureşti a dat dreptate Guvernului. Decizia nu este definitivă. Dincolo de activitatea sa de la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie, care va fi anchetată de procurorii, Tinu s-a îndreptat în aceeaşi perioadă către aprofundarea studiilor Teologice. Şcoala doctorală de Teologie Ortodoxă aleasă de Andrei Tinu este cea de la Constanţa, condusă chiar de Arhiepiscopul Teodosie.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.