Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Comisia Europeană a analizat situația economică din România, precum și funcționarea statului român în cadrul procedurii numite Semestrul European. În urma analizei, s-a constat că sustenatibilitatea fiscală este în pericol din cauza crizei provocate de coronavirus, dar și a politicii fiscale a guvernelor anterioare.

De asemenea, Executivul European le-a criticat pe autoritățile române întrucât nu au luat măsuri în domeniul Justiției pentru a repara schimbările făcute de guvernele PSD în perioada 2017 – 2019. Domeniile în care România a rămas în urmă potrivit Comisiei Europene: colectarea veniturilor bugetare și digitalizarea interacțiunii dintre stat și contribuabili (firme și cetățeni)

În plus, Comisia Europeană critică în raport și lipsa marilor investiții publice în infrastructura de transport și face o radiografie dură a sistemului de sănătate: lipsa de specialiști, facilități medicale învechite, lipsa produselor și medicamentelor, educație precară a medicilor și asistenților, acces precar la serviciile de sănătate pentru cetățenii din mediul rural și din comunitățile sărace.

Integral pe GândulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.