Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sorin Cîmpeanu, rectorul de la Agronomie și Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor (CNR) a intrat în Parlament pe listele ALDE în 2016 ca deputat de București, trecând din 2017 la partidul condus de victor Ponta și din 2020 la PNL. Rectorul SNSPA, Remus Pricopie fodt ministru în guvernul PSD și propunerea PSD pentru funcția de premier în februarie 2020, a conlucrat foarte bine cu Cîmpeanu la CNR atât timp cât acesta era cu PSD. Acum Pricpoie a decis ca SNSPA să întrerupă colaborarea cu CNR și a anunțat acest lucru printr-un comunicat:

„SNSPA va lua în discuţie, în forurile de conducere, întreruperea colaborării cu CNR, până când nu vor fi adoptate măsuri de depolitizare a acestei instituţii Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor trebuie să reprezinte vocea academică românească, fără nici cea mai mică bănuială că ar putea servi altor interese.

Conducerea Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) consideră că este absolut inacceptabil ca actualul Preşedinte al CNR, prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu, să reprezinte universităţile în dialogul social cu autorităţile guvernamentale / parlamentare şi, simultan, să fie parlamentar PNL şi Preşedinte al Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport din Camera Deputaţilor, deci să legifereze.

Integral pe CurentulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.