Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

PSD va depune un proiect de lege privind impozitarea pensiilor speciale, pentru a îngropa principala temă de atac a PNL şi USR înainte de alegerile locale şi parlamentare. Pensiile mai mari de 9.000 de lei vor fi impozitate cu 90%, în timp ce pensiile cuprinse între 6.000 şi 8.900 de lei ar urma să fie impozitate cu 70%, susţin surse social-democrate pentru Adevărul. Marcel Ciolacu ar vrea consens politic pentru eliminarea privilegiilor.

În contextul în care PNL şi USR acuză PSD că se opune eliminării privilegiilor, social-democraţii pregătesc un proiect de lege pentru impozitarea tuturor pensiilor speciale (cu excepţia militarilor). Decizia a fost luată în ultima şedinţă a conducerii PSD, susţin surse politice pentru Adevărul.

Proiectul prevede mai multe praguri de impozitare: 90% pentru pensiile care depăşesc 9.000 de lei; 70% pentru pensiile cuprinse între 6.000 şi 8.900 de lei. ”Probabil vor mai fi şi praguri intermediare. În acest moment facem calcule pentru a ajunge la o formă de echitate”, susţin surse din conducerea partidului pentru Adevărul.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.