Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Bill Gates a făcut publică lista de cărți pe care le recomandă în acest sezon. Faimosul om de afaceri e cunoscut și pentru obiceiul său de a citit și de a recomanda cărțile momentului publicului din întreaga lume.

Bill Gates a publicat pe blogul său lista de cărți pe care le recomandă pentru vara aceasta. În lista sa de lecturi, se află romane, memorii, dar și cărți de non-ficțiune, de știință pe înțelesul tuturor. Mai mult, omul de afaceri a recomand și romane grafice.

„Alegerea (The Choice)”, de Dr. Edith Eva Eger

O carte de memorii, dar și una construită ca un ghid despre cum să procesezi trauma. Eger avea doar 16 ani când ea și familia ei au fost trimiși la Auschwitz. După ce a supraviețuit unor orori inimaginabile, s-a mutat în Statele Unite și a devenit psihoterapeut. „Povestea ei de viață îi oferă instrumente prin care să înțeleagă natura umană și cred că oamenii își vor găsi liniștea în sfaturile ei pentru situații dificile”, spune Bill Gates.

A apărut în limba română la editura Pandora M.

„Atlasul norilor (Cloud Atlas)”, de David Mitchell

„E tipul de roman la care te gândești și despre care vorbești mult timp după ce l-ai terminat. Acțiunea e cam greu de explicat, pentru că presupune șase povești interconectate care au loc la secole distanță (inclusiv una pe care-am iubit-o în mod special, despre un tânăr doctor american care călătorește cu vaporul în Pacificul de Sud la mijlocul anilor 1800)”, spune Gates.

A apărut limba română în 2012 la editura Humanitas.

Integral pe LibertateaComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.