Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că miza sesiunii extraordinare a parlamentului este schimbarea judecătorilor Curţii Constituţionale(CCR), despre care a apreciat că, în actuala componenţă, "este o ruşine". Mai mult, Antonescu a pus pe lista schimbărilor şi pe preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Vasile Blaga şi Roberta Anastase. Calendarul schimbărilor s-ar încheiea cu o suspendare preşedintelui Traian Băsescu, a adăugat liderul PNL. Liderul PNL a fost întrebat, într-o emisiune Antena 3, ce poate însemna sesiunea extraordinară pentru duce la deblocarea activităţii guvernamentale. "Ar putea însemna inclusiv Băsescu mai e sau nu mai e preşedinte al României", a replicat Antonescu. De asemenea, el a fost întrebat dacă USL va depune cerere de suspendare săptămâna asta pentru preşedintele României. "Da, eu cred că putem să o şi votăm săptămâna asta", a răspuns Antonescu.

Atac dur la CCR

"Miza principală, sub o formă sau alta, este intrarea în normalitate a Curţii Constituţionale. Mai explicit, înseamnă schimbarea componenţei acestei Curţi. Presupun, pe scurt, că parlamentul care a numit şase judecători din nouă are dreptul să-i revoce. (...) Eu, Crin Antonescu, consider că în actuala componenţă Curtea Constituţională este o ruşine", a declarat liderul PNL.

Integral în Gândul

Integral pe Gândul