Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Anul trecut, Produsul Intern Brut (PIB) al României a crescut cu 4,1% față de 2018, până la 1.053 miliarde de lei. În acelaşi timp, PIB-ul pe cap de locuitor, indicator folosit pentru a măsura productivitatea unei economii, a crescut la 11.333 de euro de la 10.420, iar rata şomajului a fost de 3,9%, în scădere faţă de anul precedent, când a fost de 4,2%. Judeţul Cluj a fost cel mai bogat din ţară, Suceava a alocat cele mai multe fonduri de la buget pentru investiţii, iar Oltul a primit cele mai multe subvenţii. În ceea ce priveşte fondurile europene, judeţul Cluj a atras cei mai mulţi bani, iar comuna Floreşti, din acelaşi judeţ, a fost localitatea rurală care a luat cei mai mulţi bani de la Bruxelles.


Anul trecut, veniturile proprii ale administraţiilor locale au totalizat 33,43 de miliarde de lei, dar şase judeţe şi Bucureştiul au realizat aproape 50% din această sumă, potrivit datelor Direcţiei pentru Politici Fiscale şi Bugetare Locale din cadrul Ministerului Dezvolttării Regionale şi Adminnistraţiei Publice. Cu 1,5 miliarde de lei venituri proprii, judeţul Cluj a fost cel mai bogat judeţ, el fiind urmat de Timiş, cu 1,48 miliarde de lei, şi Constanţa, cu 1,35 miliarde de lei. Ultimul judeţ dispare de pe podium, dacă ne raportăm la veniturile totale, cele proprii şi sumele primite de la bugetul central, locul lui fiind luat de judeţul Iaşi.

Integral pe Jurnalul NaționalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.