Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Arhiepiscopia Tomisului a anunţat, marţi, că procurorii constănţeni au decis clasarea unei plângeri penale, formulate în luna martie împotriva Înalt Prea Sfinţitului Teodosie, acuzat că a împărtăşit mai multe persoane cu aceeaşi linguriţă. Anchetatorii au constatat că nu au fost identificate cazuri de coronavirus legate de oficierea slujbelor religioase şi nici nu au existat suspiciuni de infectare în rândul preoţilor din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului, transmite News.ro.

Arhiepiscopia Tomisului a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că pe data de 14 mai, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a dispus clasarea cauzei plângerii penale formulate de către ”Asociaţia pentru Libertatea de Conştiinţă”, prin reprezentant legal Emil Moise, care îi acuza pe ÎPS Teodosie şi pe alţi doi preoţi de infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

“În urma cercetărilor, Parchetul a constatat că în evidenţa DSP Constanţa nu au fost identificate cazuri de infectare cu noul coronavirus care «să fi fost legate de oficierea slujbelor religioase» şi nici nu au existat suspiciuni de infectare în rândul preoţilor din cadrul Arhiepiscopiei Tomisului. Totodată, Parchetul a mai constatat că infracţiunea prevăzută de Codul Penal nu a fost săvârşită de către reprezentanţii Bisericii, întrucât aceştia nu au încălcat măsuri stabilite expres prin lege. În astfel de situaţii, analiza juridică prevede necesitatea existenţei unor măsuri de prevenire sau combatere a bolii cu caracter imperativ şi nu caracter de recomandare. Prin urmare, recomandările diverselor instituţii nu pot constitui bază legală pentru încălcarea unui articol din Codul penal”, se arată în comunicat.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.