Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Dacă mulţi s-au întrebat în ce măsură viaţa de după pandemie va mai semăna cu cea de dinainte, politica arată că, în ceea ce o priveşte, nu s-a schimbat nimic. Dezbaterea parlamentară pe tema repornirii economiei nu a adus nimic nou, politica rămâne blocată în propria logică, departe de ceea ce se întâmplă în cazul fiecăruia dintre românii afectaţi, direct sau indirect, de criză.

Lucrurile rămân cum erau înainte de izbucnirea pandemiei dintr-un calcul simplu. Orice guvern în timpuri de criză pierde din popularitate, iar pentru PSD soluţia este să rămână PNL la guvernare cât mai mult, până la alegeri. După o scurtă perioadă de degringoladă în urma pierderii guvernării, PSD şi-a regăsit aliaţii tradiţionali şi şi-a recuperat majoritatea parlamentară. Acum partidul lui Marcel Ciolacu se află într-o poziţie confortabilă, dar nu din iscusinţa politică a liderilor PSD. Pur şi simplu a venit criza sanitară mondială.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.