Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul a aprobat hotărârea prin care se instituie Starea de Alertă în baza legii 55/2020 aprobată de Parlament miercuri. Acest HG confirmă deplin faptul că a existat vid legislativ în ultimele trei zile – ceea ce se va traduce, foarte probabil, printr-o creştere a numărului raportărilor de persoane infectate spre sfârşitul acestei săptămâni.

Având în vedere volumul mare de persoane intrate în ţară în perioada 15 – 17 mai (54.700 conform Poliţiei de Frontieră), renunţarea la carantina instituţională şi introducerea izolării la domiciliu prezintă un risc comparabil cu ceea ce s-a întâmplat la sfârşitul lui februarie – începutul lui martie, când se discuta încă de anticipate. Spun asta pentru că am în continuare dubii serioase că, mai ales în zona rurală, această izolare va fi respectată.


Acest HG va trebui să primească girul Parlamentului, dar nu este clar ce formă va lua actul prin care Legislativul îşi dă sau nu acordul. Asta pentru că nu există procedură pentru aprobarea în Parlament a unei Hotărâri de Guvern.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.