Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Luni dimineța la ora 8, primul ministru deschidea ședința de Guvern și anunța debutul stării de „alertă maximă”. Cu o inteligență minimă, cu un spirit organizatoric sub-minimal, Ludovic Orban s-a speriat de ieșirea entuziastă a populației din Starea de Urgență. Carnavalul de libertate, izbucnit în cele trei zile de legislație fără legislație, punitiv în materie de alertă, a fost ca un semn de dezumflare definitivă în fața fricii de Covid 19. Alerta maximă a lui Orban era echivalentul amenințării lui Iohannis cu revenirea la starea de urgență. Adevărul este că ieșirile populației și ignorarea oricărei precauții vin pe fondul bîlbelor caraghioase ale tandemului Iohannis – Orban, dar și pe fondul multiplicării scenariilor privind caracterul îndoielnic al pandemiei și al virusului.
Sigur, Klaus Iohannis și Ludovic Orban și-au pus întrebări legate de o posibilă relansare a numărului de morți și infectați. Sunt convins că și-au imaginat și scenarii privitoare la consecințele unei răbufniri a contaminărilor scăpate de sub control. Cine ar fi fost de vină? Pe cine ar fi găsit „românii” țapi ispășitori? Pe cei doi împiedecați, nu, nu pe badea Gheorghe, plecat la cules de sparanghel. În plus, bietul Ludovic Orban se va fi gîndit la viața unui fost prim-ministru al României, obligat să salute de pe trotuar (din poziție de drepți) trecerea convoiului cu Eduard Hellvig tolănit pe bancheta din sparte.

S-au rînduit și astrele într-un cerc întîlnit numai la pericole și au hotărît să iasă cu toții ca în fața hoardelor de tătari înfometați. Orban a anunțat alertă maximă și amenzi nemiloase, Rareș Bogdan a cîrpit un articuluș pe măsura căpșorului său și a scris un articol de pomină. După ce guvernul liberal a cumpărat toată presa din România, că nimeni nu mai zice nici pîs despre Iohannis și guvernul Orban, despre PNL și despre SRI, s-au întors cu ciomagul pe „ciuma roșie”. Independența presei a fost cumpărată, ca la piață, cu cele 200 de milioane de lei și cetățeanul nu mai vede nici o scamă pe gîndirea președintelui și a premierului. Cu o pomană de 200 de milioane din buget, Orban și Iohannis au izbutit să o bată de departe la milioane pe Gabriela Firea, cea care promovează, la disperare, aplicațiile pentru tichetele de metrou, pentru muzica în autobuze și toacă, la greu, sume enorme pe tot felul de găselnițe scumpe.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.