Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Acasă”/ „Acasă, My Home”, filmul de debut al regizorului Radu Ciorniciuc, care spune povestea familiei care a trăit timp de 20 de ani în sălbăticia din Delta Văcăreşti, până când locul a căpătat statutul de zonă protejată, a câştigat Marele Premiu al DOK.fest Munchen.

Cea de-a 35-a ediţie a prestigiosului festival internaţional de film documentar se desfăşoară online în perioada 6 - 24 mai. Radu Ciorniciuc (regizor şi co-director de imagine), Lina Vdovîi (scenarist) şi Mircea Topoleanu (co-director de imagine) au urmărit şi documentat vreme de patru ani experienţele familiei Enache: de la o viaţă în completă armonie cu natura, în Delta Văcăreşti, la traiul plin de provocări din jungla urbană a capitalei, după ce spaţiul care le-a fost casă a devenit arie naturală protejată - Parcul Natural Văcăreşti. Filmul spune povestea provocărilor pe care membrii familiei Enache le-au înfruntat împreună.

În acelaşi timp, beneficiind de ajutorul unor voluntari inimoşi şi al unor organizaţii umanitare, echipa filmului a desfăşurat un proiect social menit să le ofere membrilor familiei Enache acces la educaţie şi sănătate.

Traseul festivalier al documentarului de debut al regizorului Radu Ciorniciuc a început cu premiera mondială în cadrul celei de-a de-a 42-a ediţii a Sundance Film Festival (care a avut loc în perioada 23 ianuarie - 2 februarie 2020), unde a câştigat Premiul Special al Juriului pentru Imagine în secţiunea World Cinema Documentary.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.