Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Scandal de proporții pe scena politică. Social democrații aduc acuzații fără precedent la adresa lui Nelu Tătaru și cer demisia sau demiterea „de urgență“ a ministrului Sănătății, pe care îl acuză că a mințit românii. Dar sunt mai multe motive pentru care PSD cere „capul“ lui Tătaru.

Purătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu a anuțat că social democrații vor depune în perioada următoare mai multe moțiuni simple împotriva miniștrilor Muncii, Educației, Afacerilor Interne și Sănătății. CAPITAL remarcă faptul că motivul invocat de Romașcanu este că guvernul Orban a întârziat sau nu a plătit șomajul tehnic promis angajaților și totodată, nu au fost plătite nici indemnizațiile pentru concediul de îngrijire a copilului. „Nici medicii nu au primit bonificațiile promise de guvernanți pentru riscul de a fi în prima linie a combaterii COVID-19”, a spus Lucian Romașcanu.

Acesta i-a cerut urgent demisia lui Nelu Tătaru, deoarece ministrul ar fi anunțat că banii către direcțiile de sănătate au fost dați, deși acest lucru nu s-a întâmplat. „Există un anunț al domnului ministru Tătaru cum că vineri s-ar fi dat banii către direcțiile de sănătate. Cum i-a dat? Pentru că a spus cui numai puţine zile în urmă că niciun spital județean și niciun spital nu au trimis tabelele și nu au cerut aceste sume. Este o minciună și pentru asta domnul Tătaru trebuie să-şi dea demisia, pentru că nu este prima și nici singura minciună. Nu uităm prostia cu carantinarea forțată a bătrânilor pusă în cârca domnului Cercel, școlile din Franța ș.a.m.d.”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, citat de AGERPRES, a afirmat, duminică seară, că a discutat cu liderul Pro România, Victor Ponta, precum şi cu cel al ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, ca Parlamentul să nu intre în vacanţă, urmând să lucreze în sesiuni extraordinare atât în iulie, cât şi în august. El a precizat, de asemenea, că PSD doreşte să depună și o moţiune de cenzură, dar nu în perioada stării de alertă.

„PSD nu are singur voturile necesare să răstoarne Guvernul. Cu o alianţă, şi cu ALDE şi cu Pro România (...) se poate depune o moţiune de cenzură. Categoric că vrem sa depunem o moţiune de cenzură, asta e şi rostul Opoziţiei. Eu nu sunt adeptul depunerii moţiunilor de cenzură de dragul de a le depune", a spus Ciolacu, citat de DIGI24.

Același preşedinte interimar PSD Marcel Ciolacu a găsit o soluție și pentru aglomerația din vămi, semnalată în ultimele zile, remarcă ANTENA3. Ciolacu a afirmat duminică seară, în contextul aglomeraţiei din Vama Nădlac, că Guvernul trebuia să facă poduri aeriene pentru a evita această situaţie, aşa cum s-a întâmplat când românii au fost „expediaţi" la sparanghel. „Se ştia de acest val. Noi am fost în stare să scoatem oameni din carantină de la Suceava, să-i urcăm în avioane, să-i trimitem la sparanghel. Acelaşi lucru ar fi trebuit să facem pentru români şi când îi aducem în ţară. Trebuiau făcute poduri aeriene sau culoare speciale pentru intrare în ţară.

Organizat din timp acest lucru, fiindcă aveau informaţii că se vor deplasa - şi să respectăm românii. Nu, am fost la fel de indolenţi, am lăsat lucrurile să meargă de la sine şi se întâmplă ce se întâmplă. Expunem oamenii.... Trebuiau organizate poduri aeriene de către Ministerul Transporturilor (...) să aducem românii în ţară la fel cum am făcut şi când a fost nevoie să-i expediem la sparanghel", a declarat Ciolacu.

Premierul Ludovic Orban declarase că aglomerația de la punctele de trecere a frontierei din vestul țării a fost determinată de un val de veniri în țară, amintește COTIDIANUL. Orban a mai spus că numărul mare de persoane care vin în țară este determinat probabil de decizia de păstrare a carantinei instituționalizate doar la cerere. „Am avut o analiză cu reprezentanţii Ministerului de Interne, DSU şi cu toate celelalte entităţi implicate şi am dispus o serie de măsuri pentru fluidizarea traficului la graniţe.

Faţă de ritmul normal de intrări în ţară, care era un ritm de aproximativ 3.000 de persoane, pur şi simplu a fost un val de veniri în ţară. Acest val, cel mai probabil, a fost determinat de decizia CNSU de a păstra carantina instituţionalizată numai la cerere şi instituirea obligativităţii izolării la domiciliu a celor care vin din străinătate. Şi pur şi simplu a fost un val”, a susținut Orban duminică seară, la finalul unei şedinţe la sediul Ministerului de Interne.

Însă liderul PSD a mai susținut că premierul Ludovic Orban ar fi avut informaţii cu privire la valul de români care urmează să vină în ţară „cu cel puţin 48 de ore înainte”, de la statele vecine, remarcă JURNALUL NAȚIONAL.

Aglomeraţia de la frontiera cu Ungaria s-a mai redus în judeţul Arad, însă luni dimineaţă se așteaptă aproximativ 4 ore pentru procedurile de tranzitare pe sensul de intrare în ţară prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac I, anunță HOTNEWS. Sâmbătă și duminică sute de persoane au așteptat ore întregi la coadă și au declanșat o adevărată revoltă la punctul de trecere a frontierei - au scandat, au huiduit și chiar s-au îmbrâncit cu jandarmii.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.