Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Ciorba reîncălzită a demersurilor juridice pentru scoterea UDMR în afara legii animă spiritele unor politicieni şi cetăţeni exaltaţi. După Funar şi Vadim Tudor, a venit rândul noului val naţionalist să ia la trântă formaţiunea maghiară.

Când ai senzaţia déjà-vu de prea multe ori poate să însemne că ai îmbătrânit. Însă nu-ţi trebuie mult timp să le vezi şi să le revezi pe toate în politica românească, pentru că diletantismul politicienilor de ocazie face ca aproape toate evenimentele să se repete, protagoniştii trăindu-le ca şi cum s-ar fi întâmplat pentru prima oară.

De exemplu, pe parcursul celor mai recente două decenii din istoria contemporană, am asistat la repetate tentative infructuoase de a dizolva pe cale judecătorească Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR). Primul care s-a războit cu UDMR a fost Gheorghe Funar, pe vremea când era primar în Cluj-Napoca, solicitând guvernului României să excludă formaţiunea maghiară din politica românească.

În 2002, Corneliu Vadim Tudor intenta un proces la Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti prin care solicita dizolvarea UDMR pe motiv că ar fi o „organizaţie de tip terorist”.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.