Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Guvernul României a mai dat un pumn în gura Constituţiei. Nu înţelege s-o respecte, dând un prost exemplu şi generând un precedent periculos. Pandemia nu este un motiv. Şi alte ţări au rezultate foarte bune în controlul pandemiei fără să încalce Constituţia. Mai degrabă văd aici o sete de putere absolută, similară celei în care am fost gazaţi sub pretextul unei „tentative de lovitură de stat”.

Politicienii care conduc ţara îi consultă pe medici, dar decizia le aparţine lor. Politicienii aflaţi acum la conducere habar n-au avut de articolele 53 şi 115 din Constituţie, care permit restricţii ale drepturilor şi libertăţilor fundamentale doar prin lege organică. Exclus prin OUG, care nu este lege organică, şi în orice caz nu prin Hotărâre a CNSU-Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

S-a prins şi guvernul într-un târziu cum stau lucrurile şi a trimis în parlament un proiect de lege privind Starea de Alertă, care a trecut în două zile. Aşa se facă că până luni, când intră în vigoare legea votată în parlament, nu putem avea nicio restricţie legală a drepturilor şi libertăţilor fundamentale, aşa cum le-a impus CNSU aseară. Nici n-au fost introduse amenzi pentru nerespectarea acestor restricţii. Pe bună dreptate, nu poţi sancţiona nişte „ilegalităţi” care nu există legal.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.