Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Breaking news în Polonia, odată cu semnarea unei noi strategii de securitate naţională, de preşedintele Andrzej Duda. Agrepres anunţă că documentul istoric indică exact cea mai gravă ameninţare pentru Polonia: „politica neoimperială” a autorităţilor ruse, dusă de asemenea şi „cu mijloace de forţă militară”.

Conform site-ului de ştiri thenews.pl, strategia înlocuieşte un document adoptat în 2014 şi afirmă că securitatea Poloniei este afectată în mod negativ de „dezintegrarea progresivă a ordinii internaţionale”, inclusiv de „lipsa de respect pentru dreptul internaţional şi nerespectarea obligaţiilor internaţionale”.

Totodată, documentul de o importanţă istorică incotestabilă menţionează că „agresiunea împotriva Georgiei, anexarea ilegală a Crimeei şi activităţile din estul Ucrainei au încălcat principiile fundamentale ale dreptului internaţional şi au subminat pilonii sistemului de securitate european”.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.