Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Țipetele scăpate de tot felul de personaje din subsolul vieții publice, inclusiv din presă, pot speria și animalele sălbatice, necum oamenii preocupați de necazurile lor. Ai sentimentul că țara este în pericol să ia foc, că oricând te poți trezi că se întrerup curentul și apa și că funcționarii o iau la goană de prin instituții.

Părerea mea este că dezordinea și improvizația ne caracterizează, dar, că, încă, nu suntem în situția de a caracteriza toată viața publică din România de haos. „Haosul” este extrem de des folosit de jurnaliști ca un cuvînt tare, care atrage atenția, așa cum atrag atenția cuvinte de genul „scandal”, „bombă”, „nucleară”, „lovitură”, „trădare” etc. Dar, haos nu-i decît în mintea unor apucați sau în reacțiile unor români scăpați pe lîngă lege. Jurnaliștii plusează ca să atragă atenția, politicienii exagerează ca să cîștige imagine și voturi. Dar pînă la haos mai este.

Este adevărat că ordinea pe bază de reguli ne încurcă cel mai rău. Trăim într-o țară în care regulile nu impresionează pe nimeni. Nici măcar cele prevăzute prin legi. Nici cele de bun simț și nici cele profesionale nu se bucură de cine știe ce respect. La noi, regulile de comportament se învață în familie și în școală și se încalcă imediat ce omul trece de granițele acestora.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.