Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

O rachetă chineză Long March 5B s-a prăbușit în Oceanul Atlantic pe 11 mai, în apropierea coastei de vest a Africii. Acesta este cel mai mare obiect făcut de oameni care s-a prăbușit necontrolat pe Pământ în ultimii 30 de ani, după ce a zburat deasupra Statelor Unite. Racheta a fost lansată în urmă cu o săptămână în cadrul unui test pentru o nouă capsulă care va permite în viitor transportul de echipament și echipaj pe orbită.

Chiar dacă o parte importantă din rachetă ar fi trebuit să ardă la intrarea în atmosferă, o bucată foarte mare, cântărind 18.000 de kilograme a pătruns în atmosferă. Un obiect atât de mare în cădere liberă, necontrolată, reprezintă un pericol foarte mare pentru populația planetei.

Autoritățile americane au urmărit racheta deasupra orașelor Los Angeles și New York, însă probabil că nu ar fi putut face mare lucru în cazul unei prăbușiri pe teritoriul țării sale. Astfel de obiecte se mișcă cu viteză foarte mare și sunt greu de urmărit, iar estimările de impact sunt aproape imposibile de calculat la timp.

Integral pe go4itComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.