Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Postul câștigă popularitate în rândul biohackerilor care caută o nișă, dar există foarte puține informații despre ceea ce se întâmplă în interiorul corpului nostru, în timpul unui post. În timp ce unele cercetări au arătat că restricția calorică poate crește durata de viață la animalele testate în laborator, iar o mulțime de pasionați ai postului intermitent jură că le sporește cogniția și îi ajută să piardă în greutate, mecanismele moleculare au rămas oarecum vagi – limitate mai ales la fenomenul ketozei, de ardere a grăsimilor.

Potrivit Inverse, un mic nou studiu încearcă să umple din golul de cunoaștere existent pe acest palier și dezvăluie că efectele postului asupra metabolismului uman sunt de fapt mult mai ample decât au indicat cercetările anterioare, iar postul intermitent ar putea avea beneficii nerecunoscute.

Într-o lucrare publicată în ianuarie 2019, în revista Scientific Reports, o echipă de cercetători de la Institutul de Știință și Tehnologie Okinawa (OIST) și Universitatea Kyoto a dezvăluit unele dintre efectele postului, care depășesc simpla ardere a grăsimilor.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.