Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un proiect din cadrul Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) pregătește o nouă tehnologie militară pentru Marina americană. Inginerii DARPA au lansat un proiect al unei nave de suprafață care va putea fi pusă în funcțiune fără echipaj la bord. Proiectul este cunoscut ca „NOMARS”, adică „fără marinari”, iar dacă programul va reuși, conceptul ar reprezenta un salt uriaș pentru Marina SUA.

Marina americană și DARPA au o coloborare extrem de strânsă în eforturile de a dezvolta platforme fără pilot. Însă, proiectul poate fi și un efort riscant în același timp. În prezent, Marina urmărește atât o navă de suprafață mare, cât și medie, fără echipaj, care să poată îndeplini misiuni. Costurile ar atinge circa două miliarde de dolari, iar viitoarea navă va fi echipată și cu 96 de lansatoare de rachetă.

Integral pe Evenimentul ZileiComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.