Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Sute de mercenari, aparţinând misterioasei companii ruseşti Wagner Group, operează în acest moment în Libia, conform unui document ONU citat de BBC. Mercenarii ruşi îl sprijină pe generalul rebel libian Khalifa Haftar, în lupta acestuia împotriva guvernului de la Tripoli.

Este pentru prima oară când un raport ONU confirmă oficial implicarea grupului Wagner în Libia. Numărul mercenarilor ruşi care activează în această ţară este estimat între 800-1.000 de luptători activi.

Din 2014, Libia este sfâşiată de un război civil purtat între forţele Guvernului de Uniune Naţională (recunoscut de Naţiunile Unite) şi cele rebele, aflate sub comanda lui Haftar.

Grupul Wagner reprezintă controversata armată privată a lui Vladimir Putin, implicată şi în alte conflicte, precum Ucraina, Siria şi cu o prezenţă şi influenţă tot mai crescute în zona Africii.

Integral pe Digi24Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.