Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

În căutarea sa delirantă pentru influență regională, liderul turc nu a ezitat să intervină militar în Libia, după ce a fost umilit în Siria – armata lui Vladimir Putin l-a redus la nivelul unei marionete care zdruncină NATO și se pune rău cu vecinii săi arabi. Cum să nu dea cu fesul de pământ?

Desantul Turciei în Libia este cel mai recent exemplu ale politicilor lui Recep Erdogan, abițioase, dar deseori greșite și bizare. Nu există niciun motiv logic pentru Ankara să intervină în criza libiană. Cu toate acestea, Erdogan a decis să trimită trupe turcești, mercenari sirieni, arme grele, aeronave și nave pentru a sprijini guvernul islamist Fayez Al Sarraj în conflictul cu forțele loiale mareșalului Khalifa Haftar, omul forte în estul Libiei.

O încălcare flagrantă a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al Națiunilor Unite și a deciziilor Conferinței de la Berlin, comentează GulfNews. Mareşalul Haftar beneficiază de sprijinul Emiratelor Arabe Unite, Arabiei Saudite, Rusiei şi Franţei, în timp ce Al Sarraj este susținut politic și militar doar de Turcia și Qatar.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.