Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Niciodată, de la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial încoace, n-a mai existat un pericol așa mare pentru SUA. Tot mai multe voci se ridică împotriva americanilor, care încep să-și piardă statutul de superputere mondială; ba, unii se grăbesc să spună că Unchiul Sam a ajuns pe trei, după China și Rusia! Cert este un singur lucru – că europenii sunt ultimii răzvrătiți. Și vorbim aici de creierul UE, motorul economic și social al Uniunii – Germania!

După Turcia, și Germania se pregătește să conteste prezența rachetele balistice americane pe teritoriul ei! E drept, n-a spus-o chiar cancelarul Angela Merkel, dar când despre asta vorbește partenerul ei de guvernare… Copreședinte al Partidului Social Democrat, Norbert Walter-Borjans nu s-a ferit să spună lucrurilor pe nume.

„Apăr o poziţie clară împotriva staţionării, punerii la dispoziţie şi, bineînţeles, a utilizării armelor nucleare”, a declarat Norbert Walter-Borjans pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung, cu trimitere directă la bombele americane aflate în buncărele US Air Base de la Ramstein (lângă Kaiserslautern). La fel de categoric a fost și Rolf Mützenich, preşedintele grupului parlamentar SPD: „Armele nucleare americane pe teritoriul german nu întăresc securitatea noastră, din contră! Este timpul ca, pe viitor, Germania să excludă staţionarea rachetelor balistice americane de la Ramstein”.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.