Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Două bombardiere strategice Tu-160, care pot transporta până la 12 rachete nucleare cu rază scurtă de acţiune, aparţinând Forţelor Aerospaţiale ale Rusiei, au efectuat un zbor programat deasupra apelor internaţionale ale Mării Baltice, a comunicat miercuri Ministerul Apărării rus, citat de Xinhua şi Interfax, transmite Agerpres.

Potrivit Reuters, zborul a determinat Finlanda, Danemarca, Polonia şi Suedia să-şi ridice de la sol avioane de luptă proprii pentru a escorta bombardierele.
Ministerul Apărării rus a indicat că zborul a fost unul de rutină şi a respectat strict reglementările internaţionale privind spaţiul aerian. Avioane strategice ruseşti, cu autonomie mare de zbor, survolează cu regularitate Arctica, Atlanticul de Nord, Marea Neagră şi Marea Baltică, precum şi Pacificul, gest considerat de multe ţări membre ale NATO drept demonstraţii de forţă.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.