Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Un institut de cercetare din Germania a descoperit un algoritm care permite o creștere uriașă a capacității de testare pentru Covid-19, cu aceleași resurse. România ar putea testa 100.000 de oameni pe zi, iar celor care au trecut deja prin boală, imunizați fiind, li s-ar permite întoarcerea la muncă, așa cum se procedează în Germania.

Pentru că în România cele mai multe persoane infectate cu Covid-19 au fost asimptomatice, cei care au trecut prin boală, după testare, ar putea primi un certificat de imunizare, care să le permită întoarcerea la muncă. Măsura a fost adoptată deja de Germania, unde activitatea a început să se reia. Soluția testării masive a populației în țara noastră a fost găsită tot de nemți, care au descoperit o metodă care permite testarea a 100.000 de români pe zi, ne spune directorul Institutului OncoGen, prof.dr. Virgil Păunescu.

”Niște colaboratori de-ai noștri din Germania, de la Banca de sânge din Frankfurt, care este cel mai mare institut de cercetare din lume, au pus la punct o metodă care permite creșterea capacității de testare pentru Covid-19 de 50 de ori. Adică noi, în loc de 2.000 de teste pe zi cât facem acum, am putea să facem 100.000 pe zi, cu aceleași aparate, cu aceiași reactivi, cu aceiași oameni.

Metoda este de o simplitate senzațională și am transmis-o deja autorităților române, pentru că este foarte eficientă. Este vorba despre un algoritm care permite testarea a 50 de probe, în loc de una. Testarea ar fi bună pentru că foarte mulți oameni stau în carantină și nu sunt bolnavi.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.