Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Cercetătorul Mihai Netea este specialist în boli infecţioase şi cercetător în domeniul imunologiei la Radboud University Nijmegen din Olanda. Cercetătorul Mihai Netea şi o echipă de specialişti olandezi investighează în ce măsură vaccinarea cu BCG (Bacil Calmette-Guerin), popular cunoscut ca vaccinul anti-tuberculoză, ne poate proteja de COVID-19.

Cercetătorul Mihai Netea şi o echipă de specialişti olandezi investighează, de circa 10 ani, dacă există vreo legătură între vaccinarea cu BCG (Bacil Calmette-Guerin), popular cunoscut ca vaccinul anti-tuberculoză, şi felul în care organismul uman reacţionează la alte infecţii respiratorii. Românul este specialist în boli infecţioase şi cercetător în domeniul imunologiei la Radboud University Nijmegen din Olanda.

Cercetătorii olandezi şi-au adaptat, din momentul apariţiei noului virus Sars-Cov-2, metodologia de cercetare pentru a testa în ce măsură vaccinarea BCG (n.r. - Bacillus Calmette–Guérin, vaccin folosit împotriva virusului care provoacă tuberculoza) ar putea să ofere un anumit grad de protecţie pacienţilor în contractarea bolii Covid-19. În acest moment, ipoteza este testată în Olanda, unde sunt implicaţi circa 1.500 de voluntari, dar şi în alte ţări din lume.

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.