Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

„Pierderile economice din 2020 vor fi mai mari decât la criza din 2008”, anunță Organizația Mondială a Comerțului, care prezice o adevărată apocalipsă a prețurilor. Pentru întreprinzători, este sfârșitul! Vor avea de suferit atât fabricile, cât și furnizorii și clienții. Tot lanțul comercial stă pe un adevărat butoi de pulbere, iar fitilul poate fi aprins în orice moment de virusul Covid-19.

Într-un nou raport dat publicității de Organizația Mondială a Comerțului se prognozează o contracție între 13% și 32% pentru anul în curs. Specialiștii în economie atrag atenția că impactul pandemiei de coronavirus asupra comerţului va depăşi, cel mai probabil, scăderea pe care a cauzat-o criza financiară din urmă cu un deceniu.

Roberto Azevedo, directorul general al Organizației Mondiale a Comerțului, a descris cifrele puse pe hârtie de analiști ca fiind „foarte urâte”: „Nu există nicio șansă să scăpăm”, a spus el. Situația din prezent este cauzată de criza din sănătate, iar guvernele lumii trebuie să ia măsuri urgent pentru a proteja și economiile naționale, nu numai viețile oamenilor. „Scăderile inevitabile de pe piața producției și a comerţului vor avea consecinţe dureroase pentru întreprinderi, angajați și clienți. Pe lângă suferinţa umană cauzată de această boală, un întreg lanț ar putea intra în comă”, a avertizat șeful OMC.

Integral pe NaţionalComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.