Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mii de oameni, lipiţi unii de alţii, se înghesuie prin aeroporturi să plece să lucreze pământul străinilor. În lipsa unei forme de susţinere financiară, fără un viitor demn şi sigur, nemulţumiţi de nepotismul şi corupţia din instituţii, românii îşi fac valiza şi aleg, din nou, drumul străinătăţii. Pe cei care o să vă grăbiţi să îi judecaţi, vă îndemn să nu o faceţi.

Numai ei ştiu cât le plânge sufletul, cât de tare îi doare depărtare de familiile lor. Dacă le-ar fi bine nu ar mai pleca. Vă rog să fiţi oameni! În aşteptarea lor, străinii se bucură şi parcă ne zâmbesc mârşav. Ştiu că au forţă de muncă, la preţ de nimic, să producă mâncare pentru ei, şi la preţuri de o să ne doară mintea, pentru noi. Căci trecea ea şi criza şi la cât de nepregătiţi ne cred unii, o să ne bată altă criză, alimentară, la uşă.

Nu-i problemă, nu vă lăsăm, ar spune ei. Suntem noi, italienii, germanii, aici şi pentru voi. Doar că între timp am învăţat vorba voastră românească “frate-frate, dar brânza e pe bani.” Avem cămara plină, ne-au umplut-o românaşii voştri. N-au costat mult, maxim 1000 pe lună. Din ăştia le-am luat 300 la chirie, 100 pe utilităţi, de 200 şi-au mai luat şi ei de-ale gurii, două-trei pachete de ţigări, au mai trimis pe-acasă, la părinţi, copii, şi uite aşa române, îţi dau mâncare scumpă, produsă la preţ de nimic de ai tăi. Te exploatez de nu te vezi şi tu îmi mai spui şi „Mulţumesc!”

Integral pe AdevărulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.