Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Mai multe clauze ilegale apar în contractele de muncă semnate vineri de românii aflaţi pe aeroportul din Cluj care vor să plece în Germania.

În plus, oamenii au primit contractele când erau în aeroport şi se pregăteau de decolare şi acolo le-au şi semnat.

Informaţia a fost prezentată în exclusivitate, vineri, la Antena 3.

Astfel, potrivit documentului, muncitorii români care vor să plece să lucreze în Germania au termenul de preaviz de numai o zi.

În mod normal, "în Germania, sunt patru săptămâni minim, înainte să te poată da afară", a spus avocatul Adrian Cuculis, vineri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

O altă clauză pentru care românii au semnat este aceea că angajatorul îi obligă să presteze muncă suplimentară, potrivit informaţiilor Antena 3.

De asemenea, o altă clauză pusă de angajator se referă la faptul că acesta le poate schimba angajaţilor atât domeniul de activitate, cât şi locul de desfăşurare al activităţii.

"Spre exemplu, dacă acei oameni au plecat să recolteze roşii, ei ar putea să se trezească că sunt mutaţi la activităţi în construcţii", a exemplificat avocatul.

Pe site-ul Aeroportului Internațional "Avram Iancu" Cluj apar, vineri, şase curse aeriene care urmau să plece sper Baden-Baden și Dusseldorf.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.