Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Managerul Spitalului Județean Piatra-Neamț, Florin Apostoae, a fost revocat din funcție, joi seară, prin ordin de ministru, el fiind interimar în această funcţie din 4 aprilie.

"Am primit joi seară ordinul de revocare de la minister. Având în vedere situaţia de urgenţă, probabil domnul ministru s-a gândit să pună un medic epidemiolog de la DSP", a declarat medicul Florin Apostoae, vineri, la Antena 3.

Florin Apostoae, medic în medicină de urgenţă, este la şefia spitalului din data de 4 aprilie.

Managerul demis: Am vrut să previn o boală pe care eu însumi puteam să o aduc în familia mea

Întrebat dacă soţia sa a primit tratament pentru COVID-19 la domiciliu, aşa cum scrie presa locală, medicul a confirmat informaţia.

"Soţia mea are o problemă imunitară, eu i-am administrat preventiv tratament anti-COVID-19, sunt medic", a spus Florin Apostoae.

Întrebat dacă i se pare corect şi legal, având în vedere că soţia sa nu este bolnavă şi mulţi bolnavi de coronavirus poate aşteaptă acest tratament şi nu au acces la el, medicul a replicat: "Având în vedere riscul ca eu să fac, Doamne fereşte, o formă asimptomatică de COVID-19 şi să transmit această boală soţiei, care are probleme imunitare, am dorit preventiv să-i administrez aceste medicamente, pentru a nu apărea o situaţie mai gravă.

Am vrut să previn o boală pe care eu însumi puteam să o aduc în familia mea", a explicat fostul manager al Spitalului Județean Neamț, Florin Apostoae, într-o interveţie telefonică la Antena 3.

Tătaru verifică azi situaţia de la Spitalul din Piatra-Neamț

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, va verifica vineri situația din Spitalul Clinic Județean de Urgență Piatra Neamț, vizita fiind anunțată vineri dimineață.

Conducerea Spitalului Județean de Urgență din Piatra-Neamț a anunțat joi că 30 de pacienți confirmați cu COVID-19 vor fi transferați la Iași.

Numărul de cazuri confirmate cu COVID-19, în județul Neamț, a ajuns, joi, la 202.

La acest moment, în spitalul din Piatra-Neamț sunt şapte medici de boli infecțioase, la care se mai adaugă doi medici pneumologi, detașați de la alte unități medicale din Neamț.


Comentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.