Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Circa 2000 de muncitori sezonieri s-au înghesuit, joi dimineața, în parcarea din fața aeroportului din Cluj-Napoca pentru a pleca în Germania cu avioane charter. Fermierii germani au făcut presiuni și lobby intens în ultimele săptămâni pe lângă guvernul de la Berlin pentru a ridica restricțiile în cazul muncitorilor români.

Aceștia reprezintă, pe lângă bulgari și polonezi, 85 la sută din totalul sezonierilor care ajută în această perioadă la recoltarea sparanghelului și a altor produse agricole de sezon. Fără ei, fermierii germani riscă să rămână cu recolta pe câmp, astfel că prezenta lor a devenit vitală pentru economia Germaniei.

În urmă cu o săptămână, pe data de 2 aprilie, guvernul de la Berlin anunța că a acceptat ca un contingent de 4000 de muncitori sezonieri să intre în Germania, țară lovită din plin de pandemia de coronavirus, dar în condiții stricte.

Muncitorii nu pot veni decât cu avioane charter sau în grup. Ar urma să fie verificată și starea lor de sănătate la graniță. În cazul în care vor fi indicii de infectare cu coronavirus, intrarea în Germania va fi refuzată.

Integral pe G4media.roComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.