Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

La ora la care redactez acest editorial, ședința de guvern nu a început și nu am la dispoziție decît afirmația premierului făcută la B1 TV:

– „Pregătim o reglementare în domeniu (domeniul public). Sunt zone publice care nu pot fi afectate, în care avem nevoie de fiecare efectiv, ba chiar avem nevoie de resurse umane suplimentare. Nu putem afecta zona de sănătate, care înseamnă spitale, direcţii de sănătate publică, ambulanţe, unităţi primiri urgenţe. De asemenea, nu putem afecta zona Ministerului Afacerilor Interne, cu toate efectivele de jandarmi, de pompieri, de poliţişti, nu putem afecta zona militară. De asemenea sunt mai greu de afectat zone ca, de exemplu, zona Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale. (…) Deci, sunt sectoare publice care sunt extrem de încărcate şi unde nu putem să luăm astfel măsuri oarecum similare cu şomajul tehnic”

Și ce a zis Florin Vasile Cîțu cu niște zile în urmă:

”Este clar că trebuie ca acest cost al acestei crize să fie suportat de toată lumea, trebuie să fim solidari. Ce măsuri vor fi, cum vor fi luate, dacă vor fi luate, aceasta este o decizie pe care trebuie să o ia Guvernul, nu o iau eu singur. Din punctul meu de vedere, cred că trebuie să fim solidari cu toții în acest moment, indiferent de domeniul din care provenim. Repet, este o părere personală”. ( 1aprilie, 2020)

Că privațiunile generate de acestă criză ar trebui să se împartă proporțional pe umerii tuturor este de la sine înțeles, măcar în principiu. Că nu-i așa, și nici nu va fi, nu am nici o îndoială! Și bietul Cîțu se făcea că nu este treaba lui să se ocupe de o asemenea distribuție logică. Ne-a avertizat doar că el așa gîndește, adică moral. Dar politic, nu decide dînsul, ci factorii care îl cocoșează. De fapt, cînd a declarat cele de mai sus, Vasile Cîțu se temea să fie ferm. Se temea să nu deranjeze și să nu zboare. Dar calculul banilor încasați la buget dă rezultate de-a dreptul amenințătoare. Guvernul României, cel generos, care a sărit repede să anunțe că ajută, plătește, reduce, majorează, și toate celelelate prostii care au ieșit din gura acestor amatori, nu mai putea continua cu datul banilor. Nu mai are de unde! Golănia cu plățile în avans practicată de aerianul Cîțu și împrumuturile cu marfarul împing țara în dezastru. Drept pentru care generosul și flecarul guvern Orban a ajuns în situația de a schimba placa. Trebuie să reducă și de la armata de funcționari și birocrați pe care se bazează.

Integral pe CotidianulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.