Protecția datelor cu caracter personal. Site-ul ziare.ro utilizează cookie-uri. Navigând în continuare, vă exprimați acordul pentru utilizarea cookie-urilor. Click pentru a afla mai multe. [ Accept ]

Criza coronavirusului va schimba pentru totdeauna ordinea mondială, scrie Henry Kissinger, legendă a diplomației americane din Războiul Rece, într-un editorial publicat în The Wall Street Journal.

În vârstă de 96 de ani, Henry Kissinger a fost şef al diplomaţiei americane în timpul preşedinţiei lui Richard Nixon.

Atmosfera suprarealistă a pandemiei Covid-19 îmi amintește de cum mă simțeam ca tânăr în Divizia 84 Infanterie în timpul bătăliei de la Bulge. Acum, la fel ca la sfârșitul anului 1944, există un sentiment de pericol rudimentar, care nu se adresează vreunei persoane anume, ci lovește la întâmplare și devastator. Dar există o diferență importantă între acel timp îndepărtat și al nostru. Rezistența americană era atunci fortificată de un scop național final. Acum, într-o țară divizată, este necesar un guvern eficient și clarvăzător pentru a depăși obstacolele fără precedent în magnitudine și sferă globală. Susținerea încrederii publice este crucială pentru solidaritatea socială, pentru relația societăților și pentru pacea și stabilitatea internațională.

Integral pe UniversulComentarii

Adaugă comentariu

Pentru a putea comenta pe ziare.ro trebuie să:

  1. Introduci o adresă validă de email în câmpul de mai jos. Vei primi un mesaj.
  2. Accesezi link-ul din mesajul primit.
  1. Este nevoie să urmezi acești pași o singură dată.